Seminarų ciklas „Maistas ir mityba“

Kviečiame dalyvauti paskaitose apie mitybą Rytų kultūros studijoje„Wudang Tao“.

Seminarus veda aukšto lygio maisto saugos specialistės, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto VA Maisto saugos ir kokybės katedros profesorės Dalia Sekmokienė ir Loreta Šernienė.

Dalia Sekmokienė dėsto Funkcionaliojo maisto, Maisto parinkimo, Pieno higienos ir technologijos, Inovatyvių technologijų dalykus, Loreta Šernienė – Maisto produktų higienos ir technologijos, Maisto analizės dalykus. Abi dėstytojos atlieka maisto produktų rinkos analizės, vartotojų lūkesčių ir žinių maisto srityje tyrimus, yra stažavęsi daugelyje Europos sąjungos šalių, domisi vakarų ir rytų (Ajurvedinės, Kinų, Tibeto) bei netradicinių (žaliavalgystė, biogeninė ir kt.) mitybos būdų ypatumais.

Paskaitų kurso metu:

  •  Išmoksime pasirinkti maisto produktus, įvertinti jų sudėtį, sužinosime, kas yra glikeminis indeksas;
  • Susipažinsime su maisto produktų, jų sudėtinių dalių įtaka sveikatai;
  • Mokysimės įvertinti savo mitybą – ar valgote reikiamą kiekį ir reikiamomis proporcijomis baltymus, riebalus, angliavandenius; valgome per daug ar pernelyg mažai?
  • Nusistatysime savo kūno masės indeksą
  • Išmoksime parinkti įvairias didelės biologinės vertės maistines žoles ir prieskonius;
  • Atliksime praktiką – ne tik sužinosime apie žaliavalgystę, bet ir patys ruošime žalią maistą;
  • Dalyvausime diskusijoje: vegetarinė mityba – už ir prieš;
  • Aptarsime atskiras maisto produktų grupes: pieną bei jo produktus, mėsą bei jos produktus, dalį augalinių produktų bei aliejų.

Seminarai vyks:

  1. sausio 11d.

Tema: Viskas apie maisto priedus. Šiek tiek apie vandenį.

  1. vasario 22d.

Tema: Maisto medžiagų vaidmuo mityboje, sveikos mitybos principai. Glikeminis indeksas. Mitybos normų skaičiavimas.

  1. kovo 15.

Tema: Biologiškai aktyvios medžiagos piene, probiotikai ir prebiotikai. Kaip žinoti, ar man tinka pieno produktai ir kurie iš jų? Išrūgų bei pasukų nauda sveikatai. Naminių gaminių iš išrūgų bei pasukų receptai.

  1. kovo 29d.

Tema: Mityba bei onkologinių ligų prevencija (naujausi mokslinių tyrimų duomenys bei faktai). Mityba širdies bei kraujagyslių ligų prevencijai.

  1. balandžio 12d.

Tema: Maistinių žolių bei prieskonių pasirinkimas pagal savo poreikius, jų nauda sveikatai.

  1. gegužės 17d. (10.00 – 16.00)

Tema: Žaliavalgystė: jos esmė, nauda organizmui, praktinis taikymas.

Valgomos lauko ir daržo žolės, jų panaudojimas. Diskusija: Vegetarinė mityba – už ir prieš.

  7. birželio 14d.

Tema: Mityba pagal Došas

Seminarų laikas nuo 10.00 – 13.00val.,( gegužės 17d.nuo 10.00 – 16.00val.)

Adresu: P.Kalpoko g. 1 – 26, Kaunas, „Wudang Tao“ studija

Klausimai ir registracija:  dalruka@gmail.com  arba tel.nr. 8 620 98686 Dalia

Vieno seminaro kaina 60Lt ( gegužės 17d. kaina 100Lt)