Tantros seminaras. I Pakopa.Pabudimas

54278504_2137984496249789_2023334285414498304_n

Žmogus, kuris niekada neklydo, niekada nebandė padaryti ką nors naujo.
Tantra – tai raktas atrakinantis duris į vidinę harmoniją, savęs ir mus supančios aplinkos pažinimą.

Tantra- meilės ir atsidavimo kelias.

Žmogus yra sociali būtybė, todėl nekomunikuoti yra neįmanoma. Ir visiškai nesvarbu ar mes garsiai rėkiame, ar tyliai protestuojame. Mes vis tiek išreiškiame savo poziciją ir tai veikia aplinką, bei mus pačius. Todėl labiausiai dėl ko kenčiame yra santykiai. Tai – santykiai su kolegomis, draugais, tėvais, vaikais, partneriu ir t.t.

Tantros praktikas lydi daugybę emocijų, kurių pripažinimas mus išlaisvina iš mūsų pačių susikurto kalėjimo. Tai – baimė, pyktis, užsispyrimas, nusivylimas, neapykanta, pagieža, ašaros, atleidimas, susitaikymas, nuolankumas, atvirumas, saugumas, draugiškumas, džiaugsmas, juokas, meilė… Emocijos – sodrios, ryškios ir nuoširdžios. Ištirpsta kaukės prieš kitus, o svarbiausia prieš save patį. Kai sudaužomos daugybę metų kruopščiai statytos gynybinės sienos, kai plėšiamos jau su oda suaugusios kaukės – skauda, bet tas skausmas laikinas, o palengvėjimas tikras ir išlaisvinantis.

Tantros praktikų metu procesas yra tik užsukamas, o tikrąjį pagreitį jis įgauna jau išėjus pro salės duris. Šis procesas yra giliai transformuojantis. Nutinka daugybę nuostabių dalykų: mažėja lūkesčiai kitų žmonių atžvilgiu, daromasi vis sąmoningesniu santykiuose su kitais, mažėja prisirišimai ir po truputį ateina gebėjimas paleisti. Paleisti situacijas, kurios kaip filmai vis sukamos ir sukamos. Paleisti nuoskaudas, kurios mus jau daugybę metų nuodija. Paleisti žmones, kurie jau seniai nebėra su mumis. Paleisti lūkesčius, kas ką ir kaip turi mylėti ir pagaliau suvokti, jei tas žmogus nemyli mūsų taip, kaip mums norisi, tai dar nereiškia, kad jis mūsų nemyli visa širdimi. Išmokus paleisti – auga savivertė, įgauname drąsos kurti gyvenimą vedini savų įsitikinimų ir vertybių, o ne primestos nuomonės iš aplinkos. Įgauname drąsos pasakyti NE ir – ryžto pagaliau ištarti gyvenimui TAIP!

Su kiekviena tantros praktika tampame vis tvirčiau stovintys ant žemės, vidinis vertybinis stuburas tvirtėja, tampame laisvesni reikšdami savo nuomonę, atviresni rodydami jausmus, nuoširdesni savo ir aplinkinių atžvilgiu. Kai apvalomos nuoskaudos, paleidžiami negatyvūs jausmai ir emocijos, tik tada ima vertis širdis. Tada leidžiame tikrajai meilei ateiti ir jai skleistis. Santykiai pereina į visai kitą lygį, nes išeiname iš deficitinių santykių rėžimo. Tada ne tik norisi, bet jau ir turima ką duoti kitam.

******

Į šią kelionę, kurioje bus daugybė akimirkų vertų gyvenimo, ves Žydrūnas Brencius .
Žydrūnas prieš 19 m. pradėjo žengti dvasiniu keliu, 20 m. praktikuoja vipasanos (sėdint tyloje) meditaciją. Baigė Šivanandos jogos mokytojų kursus ir jau 15 m. veda jogos praktikas. Baigė 3-jų metų tantros mokyklą Lenkijoje. Mokėsi pas tokius garsius mokytojus kaip Marius ir Gaja, Prashantam, Sarita, Sambhavo, Premartha ir Svarup ir t.t. Šiuo metu mokosi Sankt Peterburge tantros ir OŠO pulsacijos technikų (psichoterapija nukreipta į kūną) pas Aniša Dilon (JAV). Sertifikuotas koučingo specialistas. Veda jogos užsiėmimus, tantros seminarus, dinaminę, kundalini, mandalos ir kitas meditacijas. Skaito paskaitas įvairiomis temomis.

 

Seminaras praktinis, paremtas įvairiomis praktikomis ir žaidimais. Turėti lengvus rūbus.

Seminaras vyks 2019.03.30;  13:30 – 17:30 val.

Kaina: 25eur
Registracija: jogasavespazinimas@gmail.com arba 860029009

 

Vieta: Rytų kultūros studijoje „WUDANG TAO“ ,P. Kalpoko g. 1, Kaunas.  (Kaip mus rasti?)