Garso ir judesio meditacijų vakaras „Už laisvę“

meditacijos-vakarasGruodžio 9d. 19val. kviečiame į garso ir judesio meditacijų vakarą.Renginys yra Fondo FRIDA organizuojamo “Baltojo kaspino” festivalio programos dalis.

JUDESIO MEDITACIJA
Wudang taichi – tai kūno ir minties vienybė, kuri pasiekiama per fizinių savybių tobulinimą – lankstumą, jėgą, ištvermę, pusiausvyrą, vikrumą – ir mentalinių – supratimą, susikaupimą, kantrybę ir atkaklumą.
Visi praktikos pagrindai, kurie sudaro Tai Chi sistemą gali padėti mums labiau suprasti mūsų kūną ir protą ir sužinoti metodus, kurie padarytų protą aiškesnį, ramesnį, o kūną dailesnį ir sveikesnį. Tai Chi praktikavimas moko mus ne tik treniruoti raumenis, sausgysles ir kaulus, bet taip pat ir mūsų norus, vidinius jausmus, supratimą, ir galią.
Judesio meditacijos demonstraciją atliks Wudang Tao studijos taichi grupė.


GARSO MEDITACIJA
Tai bus Gydančių garsų kelionė pro giliausias ir subtiliausias sielos erdves,ten, kur slepiasi mūsų talentai, kūryba, saviraiška, ramybė ir gyvenimo džiaugsmas. Skleidžiami garsai – harmonizuojantys virpesiai, priverčiantys mūsų kūno ląsteles vibruoti, o tokiu būdu ir masažuoti kiekvieną kūno ląstelę ir vidaus organus. Gongų dainuojančių dubenų virpesio garsas, prilyginamas pirmapradžiams visatos garsams ir kitų archajiškų – sakralių instrumentų bei tonininio dainavimo poveikis skleidžia aukštas vibracijas, kurios persmelkia – atpalaiduoja kūno bei nervų sistemos įtampas, išvalo emocinį kūną, veikiamas harmonizuojančio garso, – protas paleidžia senus emocinius įrašus, vyksta švelnus įvedimas į gilios relaksacijos būseną. Skambant nuoširdžiai gyvam garsui, stebuklingai veikiamas įtemptas gyvenimo būdas: norisi sustoti, pailsėti, įsiklausyti į save ir skatinti savigydos procesus, nes kiekviena neigiama patirtis, blogos emocijos, nuoskaudos, prisirišimai, stresas, įtampos užsilaiko – užsiblokuoja žmogaus kūno organizme, todėl labai svarbu ją išlaisvinti ir atstatyti visus kūne tvyrančius disbalansus, kad nebūtų blokuojama gyvybinės energijos tėkmė. Klausytojas pasijaučia iš visų pusių apgaubtas užburiančio, gilaus ir harmoningo garso, dažnai sako patekęs į būseną, kurioje sustoja laikas, užlieja gili ramybė, nebelieka jokių rūpesčių ir problemų. Kiekvieno žmogaus patyrimas yra asmeniškai išgyventas labai autentškas, gilus ir nepakartojamas. Po garsų sesijos protas tampa daug skaidresnis jaučiama vidinė ramybė, atverta širdies erdvė bei sklindanti šviesa spnduliuojančiose akyse, tartum naujas atgimimas. Tai ypatinga garso išvalanti galia kuri įgalina kūną ir protą atsargiai persitvarkyti taip kad padidėtų laimės pojūtis, veiklos efektyvumas bei sveikata.

Muzikos garsų vakarą lydės Gongų Taikos Karavano 2016 dalyviai:
Diana Ditė ŽyDiFėja (Kaunas) – sertifikuota gongų sakralinio gydymo meno terapijos specialistė.
Igor Dzeba (Švedija) – Judesio, garso ir kvėpavimo meistras.

Renginys nemokamas.
2016m. gruodžio 9d. 19val. Rytų kultūros studijoje „WUDANG TAO“ Kalpoko g. 1-26, Kaunas

Baltojo kaspino festivalis :https://www.facebook.com/baltojokaspinofestivalis/?hc_ref=PAGES_TIMELINE