Naujųjų metų šventė „Žalias ir medinis“

Azijos studijų centras (ASC) ir Rytų kultūros studija Wudang Tao sausio 31 d., penktadienį, visus kviečia į senųjų gyvatės ir Naujųjų žirgo metų sutikimą! Šia proga vyks paskutiniai ciklo „Žaliojo žirgo žingsniai“ renginiai.  Norintieji gali dalyvauti net keliuose jų:

16:00 val. visi renkamės į viešą ASC mokslininkų ir dėstytojų paskaitą apie naujų metų sutikimą skirtingose Rytų Azijos šalyse (paskaitos vieta – VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetas Gedimino g. 44-203,  trukmė – 1 val. 15 min.)

Po jos persikeliame į šventinę mugę antrajame aukšte. Joje save pristatys Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas, japoniškų popieriaus lankstinių paslapčių mokys Lietuvos origami draugijos atstovai, žurnalas „Kelionės ir pramogos“ ir Pasaulio lietuvių centras pristatys savo leidinius, o studentiški klubai Hashi, Wu Wei ir Hallyu visus besidominčius supažindins su savo veikla;

Nuo 19:00 val. veiksmas persikelia į Wudang Tao studiją (P. Kalpoko 1-26), kur dinamiškoje, o kartu ir harmoningoje aplinkoje galėsime stebėti kovos menų klubų pasirodymus bei šviesų ir muzikos sintezę.

Vakaro programa:

  • Grupė “SOUNDTRAILER” pristatys projektą “ETNO JAZZ”,
  • Kristinos Gontienės tapybos parodos “Sugrįžimas” atidarymas ,
  • Rytų kovos menų klubų pasirodymai (tradicinio karate klubas „Tikslas“ ;  kendo klubas  „Kyumeikan“ ;  kungfu „Wing tsun“  ;  teakwando  „Tajanas“  bei rytų kultūros studijos „Wudang Tao“ taichi grupė.)

 

Visi renginiai nemokami.

Origami gerbėjams – atvykdami turėkite su savimi kadr ato formos kopijavimo (arba plonesnio) popieriaus, kad turėtumėte iš ko lankstyti puikiuosius origami (autorių darbų pavyzdžiai čia ir čia). Taip pat nepamirškite ir piniginės – neabejojame, kad mugėje tikrai rasite, ką įsigyti!

Tad pasitikime dar vienus Naujus metus – šįkart su egzotiškais Rytų akcentais!