Arbatos gėrimo ceremonija bei kimono demonstracija

Azijos studijų centras kartu su Rytų kultūros studija “Wudang Tao” sausio 17 d. 16:00 val. visus kviečia į japoniškos kultūros popietę – kimono demonstraciją bei arbatos ceremoniją. Juos jums parengė bei pristatys Japonijos ambasados darbuotoja Haruka Seto.

Penktadienio popietę susirinkusieji  Wudang Tao studijoje  galės ne tik stebėti japonų tradicinės estetikos pavyzdžių vyksmą, bet ir bus išsamiai supažindinti tiek su tradicine japonų apranga, tiek su arbatos gėrimo ceremonija. Renginys truks apie pusantros valandos, o po renginio visi norintys galės pasivaišinti čia pat pagaminta arbata.
Haruka Seto – ne vienerius metus gyvenanti Lietuvoje japonė, puikiai išmananti japonų tradicijas, kadangi pati jų tiesiogiai mokėsi iš savo mamos bei močiutės. Tai, ką išvysite Wudang studijoje, yra tik dalelė itin smulkiai reglamentuojamų procedūrų; vien arbatos gėrimas turi per 1000 taisyklių! Tad su papildomais žinovės Haruka Seto komentarais kaip įmanoma labiau bus galima įsilieti į šiuos filosofijos bei susikaupimo kupinas ceremonijas.

 

Kimono demonstracija bei arbatos gėrimo ceremonija yra renginių ciklo „Žaliojo žirgo žingsniai“, skirto naujųjų mėnulio metų sutikimui, dalis. Renginys organizuojamas padedant Japonijos ambasadai Lietuvoje.

 

Renginio programa